Gaya voor Moeders

Bevallen als een Baas

Moeder worden is de grootste transitie die een vrouw doormaakt. Wanneer zij zich hierin gesteund voelt, zal zij zich gehoord voelen. Dit is de eerste stap naar gezondheid van de moeder. Alles ligt klaar in haar moederbrein, ze hoeft dit alleen nog maar ‘aan’ te zetten. Als werkgever kan je deze steun bieden aan deze werknemers.

Ik doe een 1-op-1-traject met hen gedurende de zwangerschap en na de bevalling. Hierin gaan we door middel van een doe-boek haar levensverhaal af en wanneer we belemmeringen tegenkomen, gaan we daar dieper op in. Dit alles om haar emotioneel sterker te maken, haar moederbrein te activeren en zo haar gezondheid te bevorderen. Na de bevalling plan ik ook weer drie momenten met haar om nog gezonder te worden en te blijven. Hierdoor gaat het ziekteverzuim na verlof een stuk omlaag.

Uit onderzoek is gebleken dat de klachten die moeders ervaren, doorwerken in hun werk. Er ontstaat uitval door gezondheidsklachten zoals PTSS, burn-out en oververmoeidheid of ze nemen ontslag.