Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen:

 

Wordt het traject vergoed door mijn verzekering?

  • Helaas worden beide trajecten (nog) niet vergoed door de verzekering. Hier zijn wij wel druk mee bezig. Maar praat anders ook eens met je werkgever wat zij kunnen betekenen. Zij krijgen immers een gezonde werknemer terug na het verlof. Dat is heel wat waard. Of wellicht kan er bij een babyshower een cadeaubon gegeven worden van Gaya voor Moeders. Ik kan ook altijd met je meekijken wat de mogelijkheden zijn.

En vergeet niet dat het een investering voor jezelf is en je er de rest van je leven profijt van hebt.

 

Waarom is de hersteltherapie effectiever van EMDR?

  • EMDR werkt met je werkbrein en mijn hersteltherapie met je moederbrein. Het moederbrein staat volledig actief tijdens een zwangerschap en bevalling. Daardoor werkt deze therapie beter na een geboortetrauma dan EMDR. Mijn collega Brun Kuipers heeft wetenschappelijk onderzoek naar het effect van het herstelgesprek gedaan.

 

Kan het Bevallen als een Baas traject samen met andere cursussen?

  • Dit kan zeker, kwaad kan het in ieder geval niet. Het is ook niet te vergelijken met een andere zwangerschapscursus. Bij dit traject werk je aan het sterker maken van je mentale en emotionele gezondheid. Natuurlijk bevallen volgens jou en niet volgens het boekje.

 

Waar vinden de gesprekken plaats?

  • De gesprekken kunnen zowel online als offline plaatsvinden, dit geldt voor zowel ‘Bevallen als een Baas’ als ‘Herstellen als een Held’. De effectiviteit is net zo groot. Wanneer ze offline plaatsvinden kom ik naar je toe, wanneer dit niet mogelijk is kunnen we samen kijken naar een andere mogelijkheid. Daar komen we altijd wel uit.

Kom je via je werkgever zal dit waarschijnlijk plaatsvinden op het hoofdkantoor maar kan ook bij je thuis plaatsvinden. 

 

Kan ik ook losse sessies bij je afnemen?

  • Wanneer je aan iets specifieks wilt werken met mij kan dat uiteraard. Neem contact met mij op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.

 

Ik woon aan de andere kant van Nederland, kan ik alsnog bij je terecht?

  • Ja, de trajecten kunnen ook offline gedaan worden met hetzelfde effect. Daarnaast werk ik samen met andere collega’s van ZoBevalIk en de Geboortespecialist. Hier kan je ook altijd kijken of er iemand in je buurt actief is als je toch liever fysiek afspreekt.