Het Moederbedrijf

Herstellen als een Held

Wanneer je voelt dat er iets niet klopt of niet goed zit dan is dit ook meestal zo. Je voelt dit juist aan maar schuift het weg onder het mom van: ‘het zal er allemaal wel bij horen’, ‘ik ben gewoon moe’, ‘straks zal het wel beter gaan’ en ‘het moet gewoon een plekje krijgen’. 

Wanneer je er niks aan doet gaat het alleen niet weg, je krijgt juist meer klachten. Klachten die je niet eens meer opmerkt omdat het ‘bij je gaat horen’. Kennisgeven aan je gevoel is hier al je eerste stap naar herstel. Want ja, je leest het goed: het is te herstellen. Hoe groot of klein het ook is, wanneer het voor jou aanwezig is, is het groot genoeg om er wat aan te doen. Denken dat het vanzelf overgaat omdat het voor je gevoel maar iets kleins was in vergelijking met een ander. Daar denkt jouw emotionele brein anders over. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 90% van de moeders na 1 à 2 gesprekken al hersteld is. En ik durf wel te zeggen, effectiever dan EMDR.

Wanneer heb jij baat bij  een herstelgesprek?

Wanneer je een traumatische ervaring hebt meegemaakt rondom je zwangerschap, bevalling of kraamtijd. Wanneer je niet lekker in je vel zit, voelt dat er iets niet klopt. Je last hebt van, onrust, angst, verdriet, schuldgevoel of je voelt je prikkelbaar, rusteloos, blijft lichamelijke klachten houden, ervaart schrikreacties of andere lichamelijke reacties die je niet bij jezelf herkent. Maar ook wanneer alles volgens het boekje is verlopen maar jij voelt dat het niet goed verlopen is, ben je hier aan het juiste adres. En dit alles vlak na de gebeurtenis of jaren daarna. Je bent welkom!

 

Wat doet het?

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van je natuurlijke vermogens. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling.

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. Zo ontstaan functionele verbindingen, stressreductie en psychisch en lichamelijk herstel. De effecten zijn te verklaren omdat het stress systeem tot rust komt en dit alle organen en systemen positief beïnvloedt. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren en je emotionele gezondheid. Je wordt ‘aan’ gezet vanuit je innerlijke kracht en zo kunnen je natuurlijke capaciteiten herstellen.